Cultivarea plantelor

Ca prima fază a lanțului alimentar, cultivarea plantelor joacă un rol important în activitățile societăţii Gyermelyi.


Pe parcursul ultimilor cincizeci de ani, ca urmare a creșterii organice și a dezvoltării conștiente, suprafata de teren pentru cultivarea plantelor a crescut la 9000 de hectare, îndeplinind astfel în mod fundamental cerințele privind creșterea animalelor și producția alimentară. Producția de cultivarea plantelor se desfășoară pe terenuri arabile închiriate, pe pantele și dealurile dintre lanțurile muntoase Gerecse și Buda. Structura semănatului este și a fost influențată în mod constant, de nevoile consumului intern menționate mai sus. Materiile prime de calitate superioară, sunt bazele pastelor Gyermelyi.

Producția plantelor, contribuie în mod semnificativ la aceasta, în două zone separate. Prima la mână, în fabricile noastre ajung şi sunt testate cele mai bune tipuri de grâu maghiare, de toamnă -de calitate superioară şi cu productivitate înaltă- care sunt asigurate de colaborare strânsă cu Institutul de Cercetări Martonvásár al Academiei de Științe din Ungaria. Pe de altă parte, cultivăm pentru uz personal şi oferim partenerilor nostri, care se ocupă cu livrarea grâului în mori, seminţe pentru semănat de calitate superioară care corespund tuturor cerințelor de calitate. Pentru acestea, ne stă la dispoziţie o fabrica modernă de producție a semințelor cu o capacitate de 10 tone/oră, infrastructură completă necesară pentru prelucrarea semințelor, împreună cu maşini de pre-curățare, uscare și depozitare. Datorită dimensiunii mari a zonei, pe lângă producţia de seminţe de grâu, producţia de cultivare a plantelor poate asigura 12-15% din necesitatea de grâu a morii.

noveny 1noveny 2

Evoluția structurată a însămânţărilor este determinată, de pământul de cultivare a grâului de toamnă de aproximativ 4000 de hectare și mai ales de nevoile de semințe pentru semănat. Chiar de aceea, înainte de semănarea grâului de toamnă, optăm pentru pre-cultivarea corectă a pământului cu mazăre, rapița și floarea-soarelui. Creșterea de animale, necesita o cantitate considerabila de furaje, de aceea semănăm porumbul pe un teren atât de mare, astfel incat recolta necesară să fie asigurată. Uscarea cu grijă mare, economică, fără praf și zgomot se efectuează in trei fabrici, în Tök, Gyermely și Somodor, fiecare având o capacitate de 25 de tone pe oră. Rezultatele bune a producției vegetale depind de numeroși factori, totuși cheia este prelucrare corectă a solului, refurnizarea nutriților în pământ, îngrijirea și recoltarea la timpul potrivit și cu o calitate excepțională. Aceasta se bazează pe un parc de maşini de lucru, secerătoare moderne şi eficiente. Prin urmare, unitatea de producție a plantelor a lansat un program de dezvoltare tehnică pe scară largă, în scopul creșterii productivității printr-un sistem de mașini cu tehnologie de ultimă oră şi cu aspect uniform. Programul a fost încheiat în 2013, odată cu înlocuirea mașinilor de recoltat, permițând o cultivare a pământului cu precizie ecologică corespunzătoare standardelor din secolul 21. Recent, divizia de producție a plantelor a fost extinsă cu un nou centru agricol, care satisface toate standardele. Centrul de 7.2 hectare din Somodorpuszta include toate facilitățile moderne, conform zilelor noastre. Cum ar fi garajul acoperit de mașini, o stație de service și o spălătorie interioară, cu apă caldă.

noveny 3