REȚETE

Ingrediente

500 gr. of Paste cu patru ouă - Pătrat încreţit,
1,5 - 2 kg. pulpe inferioare de pui (20 buc.),
4 cepe,
sare,
piper măcinat,
100 ml. ulei,
400 gr. varză,
100 ml. ulei,
30 gr. zahăr,
sare,
piper măcinat.

Paste cu varză și pulpe de pui prăjite
încărcări: 2017 / 10 / 04

Mod de preparare

Curăţăm, spălăm legumele, curăţăm pulpele, le spălăm şi uscăm cu un ajutorul unui șerveţel. Răzuim varza, punem sare şi o lăsăm 20-30 de minute.


Se condimentează carnea, se toacă ceapa mărunt şi se pune în tavă. Se aşeză pulpele, se toarnă puțin ulei deasupra, se adaugă apă şi se introduce în cuptor.  Se pune zahărul în ulei şi se lasă la caramelizat, după care se adăugă varza pe care am stors-o în prealabil. Se amestecă, se pune puţină apă, se condimentează cu sare şi piper, se acoperă cu un capac şi se călește până se fierbe varza (se înmoaie). Când este gata, se amestecă cu pastele fierte, dacă este nevoie se mai condimentează, se pune compoziţia în tigaie şi se lasă să se prăjească puţin. Când servim, se pun în farfurie pastele cu varza, lângă paste se așează pulpele prăjite cu zeama de ceapă.