REȚETE

Ingrediente

250 gr. of Paste cu patru ouă - Paste alfabet,
250 gr. tăiţei 8 ouă Gyermelyi,
400 gr. ricotta,
5 ouă,
1 pachet zahăr vanilat,
80 gr. zahăr,
1 lămâie – coaja răzuită şi zeama stoarsă,
200 gr. smântână,
60 gr. migdale prăjite şi zdrobite,
40 gr. stafide,
80 gr. caise uscate,
2 banane,
unt sau ulei pentru prăjit Se vor servi cu: 200 gr. căpșuni,
2 linguri de miere,
frunze de roiniţă,
1 lingură zeamă de lămâie

Paste cu fructe şi migdale
încărcări: 2017 / 10 / 04

Mod de preparare

Într-un bol punem stafidele, apoi adăugăm apă călduţă cât să le acopere. Le lăsăm la hidratat 1-2 ore, apoi le scurgem. Fierbem tăiţeii în apă clocotită cu sare până când sunt al dente. După ce au fiert îistrecurăm, îi clătim cu apă şi îi lăsăm să se răcească.


Separăm ouăle. Frecăm gălbenușurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi adăugăm coaja şi zeama de lămâie.


Adăugăm ricotta stoarsă bine cu ajutorul unei site, pastele fierte şi răcite şi smântâna. Adăugăm bananele zdrobite cu furculiţa, caisele uscate tăiate bucăţele, stafidele şi jumătate din cantitatea de migdale. Batem albușurile spumă uşoară şi  le adăugăm compoziţiei deja preparată, apoi lăsăm compoziţia să să se odihnească timp de 20 minute.


Curăţăm căpşunile, le tăiem bucăţi şi le amestecăm cu mierea, frunzele de roiniţă mărunţite şi zeama de lămâie. Punem deoparte.


Într-o tigaie încingem unt sau ulei. Din compoziţia cu tăiţei formăm mici plăcinţele pe care le prăjim. Le scoatem pe prosoape de hârtie absorbantă pentru a absorbi grăsimea în exces, apoi le aranjăm pe o farfurie.  Pudrăm cu zahăr pudră şi cu restul de migdale zdrobite şi le servim alături de căpșuni.