REȚETE

Ingrediente

500 gr. of Paste cu patru ouă - Macaroane răsucite,
500 gr. macaroane Gyermelyi cu 4 ouă,
200 gr. bacon,
200 gr. cârnați ușor afumaţi,
6 cepe verzi,
3 căţei de usturoi,
1 legătură de pătrunjel tocat grosier,
300 gr. smântână, s
are,
piper măcinat,
ardei iute după gust,
4 ouă, puţin oţet.

Paste cu cârnaţi şi ouă poşate
încărcări: 2017 / 10 / 04

Mod de preparare

Curățăm şi spălăm legumele.


Tăiem baconul felii, iar cârnaţii rondele.


Punem baconul la foc mic, adăugăm rondelele de cârnaţi şi lăsăm la prăjit. Adăugăm ceapa verde tăiată grosier, usturoiul zdrobit, ardeii, apoi amestecăm şi prăjim în continuare. Adăugăm smântâna. Când compoziţia începe să fiearbă, condimentăm cu sare şi piper. Adăugăm pătrunjelul tocat apoi o luăm de pe foc.


Fierbem macaroanele al dente în apă clocotită, amestecând de câteva ori.


Umplem o oală de 2-3 litri pe jumătate de apă, adăugăm puţin oţet (2-3 linguriţe) şi dăm la foc mic. Spargem ouăle, unul câte unul intr-un bol şi le punem cu grijă în apa care fiebe cu bule mici. Le lăsăm la poşat 3-4 minute. Le scoatem când gălbenuşul este moale şi le punem într-un bol cu apă călduţă, până în momentul servirii.


Amestecăm pastele fierte cu sosul de bacon şi cârnaţi, apoi adăugăm câteva linguri din apa în care au fiert pastele. Punem pastele în farfurii şi le servim cu ouăle poşate aşezate deasupra.