REȚETE

Ingrediente

200 gr. of Vita Pasta - Spirale tricolore,
200 gr. paste spirale cu legume Gyermelyi Vita Pasta,
400 gr. vinete,
2 cepe roşii,
16 roşii cherry,
24 măsline,
2 ardei kapia,
200 gr. iaurt grecesc,
2 lămâi-coaja răzuită şi zeama stoarsă,
100 ml ulei de măsline,
100 gr. mix de frunze de salată,
sare,
piper măcinat,
ulei pentru prăjit

Salată de paste cu vinete
încărcări: 2017 / 10 / 04

Mod de preparare

Curățăm şi spălăm legumele.


Tăiem vânăta pe lungime în sferturi, apoi cele patru bucăţi felii subţiri. Asezonăm cusare şi lăsăm să se odihnească timp de 20 de minute.


Ştergem feliile de vinete cu prosop absorbant, apoi le prăjim în ulei încins, în mai multe tranşe, până capătă o culoare aurie. Le scoatem pe prosoape de hârtie pentru a absorbi grăsimea în exces.


Fierbem pastele în multă apă clocotită, le scurgem, apoi le trecem printr-un jet de apă.


Tăiem ardeii kapia fâşii, iar ceapa feliisubţiri.


Tăiem măslinele în jumătăţi, roşiile cherry în sferturi.


Amestecăm iaurtul cu coaja şi zeama de lămâie.


Punem pastele într-un bol, adăugăm legumele, asezonăm cu sare şi piper şi amestecăm. Apoi adăugăm vinetele prăjite şi sosul de iaurt cu lămâie. Amestecăm din nou şi lăsăm să se odihnească 30-40 de minute.


Înainte de a servi adăugăm uleiul de măsline şi frunzele de salată. Amestecăm totul cu grijă şi montăm pe farfurii.