REȚETE

Ingrediente

250 gr. of Paste cu opt ouă - Tăiţei laţi,
fierţi,
4 buc. ouă,
60 gr. unt la temperatura camerei,
250 gr. alune măcinate,
200 gr. zahăr,
coaja rasă a unei lămâi,
un praf de sare,
scorţişoară măcinată,
0,5 dl. rom,
2 dl. iaurt,
60 gr. pudră de cacao,
100 gr. ciocolată răzuită.
Unt pentru ungerea formei de tort,
făină pentru tapetat forma. 

Tăiţei laţi prăjiţi cu ciocolată şi alune în formă de tort
încărcări: 2017 / 10 / 04

Mod de preparare

Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu untul şi zahăr până se obţine un amestec spumos, apoi se încorporeaza pudra de cacao şi iaurtul. Se adaugă alunele măcinate, romul, coaja rasă de la o lămâie, scorţişoara, praful de sare. La urmă se încorporează tăiţeii fierţi, care au fost lăsaţi la răcit. Albuşurile se bat spumă tare şi se amestecă cu grijă în compoziţie.


Se unge cu unt o formă de tort de 24 cm şi se presară cu făină, apoi se răstoarnă compoziţia în tavă şi se introduce la copt în cuptor preîncălzit, la 180 ºC.


Se  scoate din cuptor şi se lasă la răcit, se presara ciocolata răzuită, apoi se taie în felii şi se serveşte.