REȚETE

Ingrediente

500 gr. of Paste cu patru ouă - Codiţe,
300 gr. şuncă,
tăiată în felii,
300 gr. ceapă roşie,
500 gr. mere,
300 gr. coadă de ţelină,
200 gr. ţelină,
300 gr. ardei de diferite culori,
80 gr. hrean ras cu oţet,
4 dl. smântână,
2 dl. maioneză,
sare,
piper proaspăt măcinat.
Pentru servire: frunze de salată. 

Salată de paste cu şuncă, mere şi ţelină
încărcări: 2017 / 10 / 04

Mod de preparare

Se taie ţelina în fâşii şi se opăreşte.


Pastele se fierb al dente, se scurg şi se clătesc.


Se taie merele şi ardeii în fâşii iar coada de ţelina se taie în felii subţiri.


Ceapa se taie în jumătate şi apoi rondele, se presară cu puţină sare, se lasă 5 minute şi apoi se spală.


Maioneza se amestecă cu smântână şi cu hrean ras cu oţet, se adaugă pastele, legumele şi merele tăiate şi se amestecă. Se condimentează cu sare şi piper.


Se aranjează pe farfurie frunzele de salată şi se adaugă salata de paste. Deasupra se aranjează şunca tăiată în felii.