REȚETE

Ingrediente

800 gr. of Paste cu opt ouă - Tăiţei laţi,
fierţi,
100 gr. unt,
200 gr. miez de nucă prăjită şi zdrobită,
1,2 kg carne de vânat,
150 gr. ceapă,
0,50 dl. ulei,
200 gr. amestec de ciuperci de pădure,
200 gr. afine uscate,
2 dl. vin roşu,
sare,
6 buc. ienupăr zdrobit,
2 fire cimbrişor,
50 gr. dulceaţă de afine. 

Sos de vânat cu ciuperci de pădure şi afine uscate
încărcări: 2017 / 10 / 04

Mod de preparare

Ceapa se căleşte în ulei, apoi se adaugă carnea de vânat şi se călesc până când carnea devine albă, apoi se condimentează cu sare. Se toarnă puţină apă, se adaugă ienupărul, cimbrişorul şi se lasă la fiert 40 de minute. Apoi se adaugă vinul, şi se lasă să fiarbă acoperit. Când carnea este aproape moale, se adaugă afinele uscate. Când carnea este moale se pune dulceaţa, dacă este necesar se adaugă şi puţină apă. Se adaugă ciupercile de pădure proaspete sau congelate tăiate în bucăţi. Se lasă la fiert 3-4 minute şi apoi se condimentează după gust.


Pentru garnitură se amestecă pastele fierte cu unt şi nuca prăjită, apoi se servesc împreună cu sosul de vânat.