REȚETE

Ingrediente

150 gr. of Paste cu opt ouă - Aţa păianjenului,
fierte,
2 kg. carne de gâscă cu os,
800 gr. amestec de legume (morcovi, rădăcină de pătrunjel, ţelină, varză de Bruxelles),
100 gr. mazăre verde,
1 ceapă,
4 căţei de usturoi,
piper boabe,
sare. 

Supă de gâscă
încărcări: 2017 / 10 / 04

Mod de preparare

Bucăţile de carne de gâscă se curăţă şi se spală bine, se opărec şi apoi se spală din nou.


Se pun la fiert în apă rece. Când încep să fiarbă se îndepărtează spuma şi se condimentează cu sare. Se fierb încet şi se îndepărtează spuma. Legumele curăţate şi spălate se pun în supă, împreună cu ceapa, usturoiul. Se presară piperul boabe şi se fierbe totul la foc mic în continuare. Din când în când se mai adaugă apă.


Supa pregătită se ia de pe foc şi se lasă 5-10 minute. Se scurge cu grijă prin strecurătoare fină. Se taie legumele împreună cu carnea luată de pe os.


Se fierb pastele şi mazărea verde în puţină supă.


La servire se pune în farfurie carnea tăiată în bucăţi, legumele, mazărea verde, pastele şi se adaugă supa.