REȚETE

Ingrediente

300 gr. of Vita Pasta - Penne,
600 gr. cotlet de miel,
0,5 dl. ulei,
sare,
piper măcinat. 
300 gr. amestec de fasole verde opărită,
3 căţei de usturoi,
3 fire de ceapă verde,
3 dl. smântână pentru gătit,
40 gr. unt,
2 linguri de frunze de ţelină tocată,
2 roşii decojite şi fără sâmburi.

Paste cu usturoi, fasole verde, roşii şi cotlete de miel
încărcări: 2017 / 10 / 04

Mod de preparare

Se taie carnea în 12 felii împreună cu os. Se condimentează cu sare şi piper înainte de prăjire.


Ceapa verde curăţată, tăiată cubuleţe se căleşte în unt, se adaugă usturoiul zdrobit. Se amestecă şi se adaugă fasolea opărită. Se toarnă puţină apă, se condimentează cu sare, se acoperă şi se căleşte al dente. Când este gata se adaugă smântâna pentru gătit, frunzele de ţelină şi roşiile tăiate cubuleţe. Se mai lasă să dea un clocot împreună, după care se iau de pe foc şi se lasă deoparte.


Carnea se prăjeşte câteva minute în ulei fierbinte, după gust, apoi se pune în cuptor şi se ţine la 60 ºC până la servire.


Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, apoi se strecoară, dar nu se clătesc, şi se amestecă cu sosul.


Pastele cu sos se servesc împreună cu cotletele de miel.