REȚETE

Ingrediente

200 gr. of Paste cu opt ouă - Aţa păianjenului,
fierte,
200 gr. nucă de cocos rasă,
100 gr. unt,
4 dl. lapte,
80 gr. griş,
4 ouă,
1 lămâie,
1 plic de zahăr vanilat,
300 gr. zahăr,
un praf de sare.

Budincă de paste cu cocos şi vişine cu ciocolată
încărcări: 2017 / 10 / 04

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert, apoi se adaugă nuca de cocos rasă. Se fierbe încet cca. 3-4 minute. Apoi se pune grişul şi se fierbe până compoziţia devine densă.


Zahărul, untul şi gălbenuşurile se amestecă până când amestecul devine spumos. Se adaugă coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat, praful de sare. Se amestecă compoziţia răcită de griş cu nuca de cocos cu pastele fierte şi răcite. Albuşurile se bat spumă tare şi se încorporează uşor în compoziţie.


Se toarnă în formă unsă cu unt şi presărată cu zahăr pudră şi se pune la cuptor pe baie de aburi sau în cuptor cu microunde.


La servire se adaugă vişine cu ciocolată.