REȚETE

Ingrediente

300 gr. of Paste cu patru ouă - Spaghete,
100 gr. praz,
200 gr. amestec de ciuperci de pădure,
2 linguri de pătrunjel verde tocat,
0,5 dl. ulei de măsline,
2 căţei de usturoi,
3 roşii decojite şi fără sâmburi,
100 gr. ardei verde,
tăiat în fâşii subţiri.
Pentru frigărui: 300 gr. piept de pui,
300 gr. antricot,
150 gr. zuchinni,
8 buc. roşii cherry,
2 linguri de ulei,
sare,
piper.
Parmezan pentru servire 

Paste cu ciuperci de pădure şi frigărui
încărcări: 2017 / 10 / 04

Mod de preparare

Legumele se curăţă şi se spală.


Se taie în câte 16 bucăţi atât pieptul de pui şi cât şi antricotul.


Pe beţişoare pentru frigărui se alternează bucatele de piept de pui, de zuchinni, de antricot şi roşii cherry tăiate în două, se repetă înşiruirea, astfel obţinându-se o frigare. Se pregătesc 8 bucăţi de astfel de beţişoare. Se condimentează cu sare şi piper, se prăjesc pe grătar înainte de servire.


Pentru garnitură: se taie fâşii subţiri ardeii, prazul şi ciupercile de pădure.


Într-o tigare se încinge jumatate din cantitatea de ulei de măsline şi se pun la călit ciupercile de pădure feliate. După ce a scazut apa se condimentează cu sare şi piper, se presară cu pătrunjel verde şi se pune la o parte.


Celelalate legume tăiate se călesc în cealaltă 0,25 dl. ulei de măsline împreună cu usturoiul zdrobit. Se adaugă roşiile tăiate şi la urmă ciupercile călite. Se încălzesc împreună.


Spaghetele se fierb al dente, se scurg şi  se amestecă cu sosul. Se aranjează pe farfurie frigăruile şi spaghetele şi se servesc cu parmezan ras.