REȚETE

Ingrediente

1000 gr. of Paste cu patru ouă - Spirale,
200 gr. praz,
200 gr. rucola,
500 gr. şuncă,
tăiată în felii,
500 gr. roşii,
1 dl. ulei de măsline,
sare,
piper măcinat,
2 legături de pătrunjel.
Gratin: 5 gălbenuş de ou,
8 dl. smântână pentru gătit,
400 gr. caşcaval răzuit.

Paste cu şuncă gratinată
încărcări: 2017 / 10 / 04

Mod de preparare

Prazul tăiat rondele se căleşte în ulei, apoi se adaugă roşiile decojite, tăiate în bucăţi, pătrunjelul tocat. Se amestecă şi se ia de pe foc. Se amestecă cu pastele fierbinţi, fierte al dente, se condimentează cu sare, piper. Se adaugă rucola şi se aranjează în vasul de yenna. Şunca se aşează deasupra.


Se bate smântâna pentru gătit şi se amestecă cu gălbenuşurile de ou, caşcavalul răzuit, apoi se pune peste paste.


Se introduce în cuptor preîncălzit şi se ţine până se gratinează.