REȚETE

Ingrediente

500 gr. of Paste cu opt ouă - Tăiţei laţi,
5 ouă,
250 gr. mac,
200 ml. smântână,
1plic zahăr vanilat,
coaja rasă a 2 lămâi,
o linguriţă de scorțișoară măcinată,
40 gr. miere,
200 gr. zahăr,
200 gr. unt,
sare,
400 gr. vişine fără sâmburi,
rom,
unt pentru ungerea tăvii şi pesmet,
topping de ciocolată pentru servire.

Paste cu mac şi vişine
încărcări: 2017 / 10 / 04

Mod de preparare

Pastele se fierb în apă sărată, după care se clătesc cu apa rece lăsându-le să se scurgă. Se separă albușul de gălbenuş. Mixăm gălbenuşul cu unt și 150 gr. de zahăr până când compoziţia devine cremoasă. La amestecul deja cremos adăugăm mierea, coaja de lămâie, scorțișoara, zahărul vanilat, sarea, smântâna, macul şi romul, apoi  le amestecăm foarte bine. Albuşul se bate spumă cu zahărul rămas.


Amestecăm mixtura de mac cu pastele, după care se amestecă foarte uşor cu spuma. Jumătate din compoziţie se va turna într-o tavă termorezistentă unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Se adaugă vişine, după care se toarnă şi cealaltă jumătate a compoziţiei peste vişine. Tava se va introduce în cuptorul încins în prealabil la 180 grade Celsius.


Se scoate din cuptor şi se lasă  puţin la răcit. După ce s-a răcit, se taie felii pentru a fi servite. Se poate servi cu topping de ciocolată.