Făina Gyermelyi

Pentru cei mai mari cumpărători ai morii din Gyermely este foarte importantă calitatea deosebită a produsului final. Din acest motiv, Grupul de firme Gyermely a înfiinţat un sistem eficient închis de producţie de grâu. Soiurile de grâu de toamnă de calitate îmbunătățită sunt ameliorate de către Institutul de Cercetare din Martonvásár al AŞM, seminţele sunt înmulţite pe terenuri proprii, prelucrate şi sigilate în uzina noastră de seminţe. Apoi, seminţele sunt distribuite parţial în terenuri proprii şi parţial în parcele integrate închise. Grâul alimentar rezultat din terenurile proprii şi parcelele închise este sortat pe stocuri, depozitat în hambarele noastre pe categorii de calitate, astfel asigurînd materii prime corespunzătoare pe tot parcursul anului şi o calitate uniformă. Grație producţiei proprii de seminţe, tehnologiei prevăzute şi primelor plătite pentru calitate, dispunem de grâul de cea mai bună calitate din regiune.

Făina albă de 1 kg şi 2 kg este destinată consumatorilor mici. Făina albă Gyermelyi de calitate superioară, cu un conţinut minim de gluten umed de 30% se recomandă în primul rând pentru produsele cu conţinut redus de grăsimi, de ex. pâine, cozonac sau ştrudel.
Sortimentul include, de asemenea, făina de patiserie de 1 kg, precum şi grişul de grâu, ambele fiind solicitate de cumpărători.