Fabricarea pastelor făinoase

La Gyermely am reuşit să transpunem în tehnologie modernă şi producţie exigentă gusturile specifice artei culinare a gospodinelor maghiare. Astfel, nu e o simplă întâmplare că pastele făinoase Gyermelyi sunt marca lider pe piața din Ungaria. Sistemul orientat spre calitate, dezvoltat pe verticală, care supraveghează întreaga linie de produse a Grupului de firme Gyermely are un rol dominant în atingerea acestei poziții onorabile reflectate în încrederea consumatorilor. Pastele bune necesită trei lucruri de bază: materie primă excelentă, tehnologie ireproşabilă și persoane capabile să le aplice, adică profesionalism.
Materia primă provine în întregime de la grupul de firme. Parcursul grâului este supravegheat începând cu producţia seminţelor; datorită sistemului închis, bazat pe cerinţe calitative, iar din morile din Gyermely la fabrica de paste făinoase ajunge făină ireproşabilă. Ouăle, adică cealaltă materie primă, sunt produse tot în sistem închis monitorizat, începând de la puii de o zi. Animalele sunt crescute cu furajele proprii, astfel sunt asigurate ouă cu un conţinut intern ireproşabil, care, după o selecţie strictă şi rapidă, ajung proaspete în linia de producţie a pastelor Gyermelyi.


01Tehnologia ireproşabilă este garantată de uzina de paste reconstruită în ultimii ani, care la ora actuală este una dintre cele mai moderne uzine din Europa. În noua fabrică de paste făinoase, intrată în producţie în 2006, se produc zilnic 150 de tone de paste făinoase pe liniile de producţie cu comandă electronică tip Pavan şi Bühler. Făina de patiserie şi grişul dur sosesc pe conductă din malaxorul automat de făină direct la linia de producţie de paste, astfel asigurându-se în întregime calitatea uniformă. Situaţia este asemănătoare şi în cazul ouălor lichide. Amestecul de ouă lichide soseşte şi el prin ţeavă din spărgătorul de ouă construit în 2009 la linia de producţie. Pastele făinoase produse de maşinile moderne de producţie sunt ambalate de maşini moderne de ambalare, apoi sunt transportate cu cărucioare de transferare ghidate într-unul dintre depozite, cu o capacitate totală de depozitare de 9.400 paleţi.
În afară de nivelul de înaltă tehnologie şi materiile prime excelente, calitatea pastelor făinoase Gyermelyi este garantată și de factorul uman, experienţa de peste trei decenii şi colectivul de specialişti care exploatează instalațiile tehnice.


Produsele fabricii de paste făinoase se pot eşalona în şase grupuri. Trei game de produse poartă denumirea Gyermelyi. Cele mai importante sunt pastele făinoase cu patru ouă, fabricate în 23 de sortimente, acestea reprezentând partea determinantă a cifrei de afaceri interne. 02Pastele cu opt ouă desfăcute în 6 forme, în ambalaj cu talpă şi lipit la patru muchii, sunt destinate adepţilor bucătăriei tradiţionale maghiare. Pastele făinoase fără ouă în patru figuri răspund noilor exigenţe și reprezintă produse corecte pentru cumpărătorii care caută produse la preţuri reduse. Pastele făinoase dure sunt comercializate sub numele de Vita Pasta; materia primă dură ireproşabilă o producem chiar noi. Oferim acest sortiment pentru adepţii gusturilor italiene, iar pastele îmbogăţite cu zarzavaturi - rezultatul dezvoltării continue a produselor - se recomandă pentru prepararea salatelor de tăiţei. Pastele făinoase cu un ou sunt comercializate sub numele de Donna Pasta. La fabricarea acestora folosim aceeaşi făină de patiserie de calitate superioară şi ouă proaspete ca şi în cazul pastelor Gyermelyi, însă - datorită numărului redus de ouă - preţul acestora este mai mic, aceste paste având un excelent raport preţ-calitate.
Cel de-al şaselea segment reprezintă o categorie absolut superioară şi o orientare complet diferită. Oferim forme extravagante şi exigente, ambalate în cutii de carton cu strat interior de hârtie, cu o compoziţie impecabilă. În fabricaţia acestora utilizăm tehnologia tradiţională artizanală, produsele sunt uscate în mod tradiţional şi aproape întregul proces - inclusiv ambalarea - se realizează manual. Aceste produse artizanale sunt destinate celor mai exigenți consumatori şi gastronomiei de vârf.
Piața internă este definitorie pentru fabrica de paste făinoase Gyermelyi: pe parcursul dezvoltării produselor şi al producţiei luăm în considerare în primul rând exigenţele consumatorilor interni. Exportul reprezintă 10% din vânzări și dorim ca această proporție să crească în viitor. Fabrica de paste făinoase lucrează cu sistemele integrate de asigurarea calităţii şi a siguranţei alimentare ISO9001, IFS şi HACCP, fapt ce garantează calitatea produselor fabricate.